İSTİHBARAT

Şifresiz Yayın!

CHP’nin İran’da eğitim gören büyükşehir adayı kim?

Posted by admin Mart 13, 2009


resim62677_2

Akdeniz Üniversitesi Rektörü olduğu dönemde Ergenekoncu ve PKK’lı kesimlere kucak açan CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın’ın bir dönem İran’da yaşadığı ve buradaki Ermeni Kirkor Okulu’nda öğrenim gördüğü iddia edildi. 
  
 

Antalya’dan yayın yapan bizimantalya.com haber sitesinde yayınlanan bir yazıda Akaydın’la ilgili çarpıcı iddialar gündeme taşındı. “Mustafa Akaydın’ın sakladığı gerçek” başlıklı yazıda şu çarpıcı iddialar ortaya atıldı.

“CHP Antalya Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Akaydın özgeçmişinde neyi gizliyor?

CHP Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Akaydın’ın özgeçmişinde belirtmediği önemli bir ayrıntı var. Akdeniz Üniversitesinde yaptığı görevlerde özgeçmişini belirtirken siyasete girdikten sonra önemli bir ayrıntıyı kamuoyu ile paylaşmıyor.
İşte o ayrıntı:

Mustafa Akaydın bir süre İran’da yaşamak zorunda kalıyor. Bu zaman diliminde bir yandan da eğitimini sürdürüyor. Mustafa Akaydın İran’da yaşadığı süre zarfında İran Ermeni Kirkor Okulu’nda öğrenimini sürdürüyor. İran’da Ermeni okulunu tercih etmesi kamuoyunda tartışılmaya başlandı.

Diğer yandan Ergenekon soruşturmasında gözaltına alınan ve tutuklanan bazı isimlere (Doğu Perinçek,Kemal Kerinçsiz, Fuat Turgut,Sevgi Erenol,Vedat Yenerer,Tuncer Kılıç ve Hurşit Tolon ) Akdeniz Üniversitesi’nde görev yaptığı süre zarfında konferans verdirmesi yine tartışmayı büyütebilir.

CHP Ankara Büyükşehir adayı Karayalçın’ın geçmişte SHP adı altında DTP ittifakı yapması, bu arada çeşitli miting ve toplantılarda bölücü terör örgütü PKK’nın bayrağının açılmasına rağmen mitingleri terk etmemesi nasıl ki Ankara kamuoyunda ciddi ciddi tartışma yaratmışsa Akaydın’ın İran Ermeni Kirkor Okulunda eğitim görmesi Antalya kamuoyunda tartışma yaratacağa benziyor.

Bir Yanıt to “CHP’nin İran’da eğitim gören büyükşehir adayı kim?”

  1. çok ilginç bir konu

Yorum bırakın