İSTİHBARAT

Şifresiz Yayın!

Abuzer Uğurlu Kimdir ?

Posted by admin Eylül 21, 2008


ABD Merkezi Haber Alma Örgütü’ne (CIA) göre bir zamanlar Türk mafyasının “en büyük babası” olan Uğurlu’nun adı 12 Eylül 1980 öncesinde birçok silah, sigara ve uyuşturucu kaçakçılığı olaylarında duyuldu. Gazeteci – Yazar Uğur Mumcu ‘nun kitaplarında da adı sıkça geçen Uğurlu’nun Bulgaristan gizli servisine de çalıştığı öne sürüldü.

1970’li yıllarda sağ ve sol örgütlerin tümüne silah sattığı ileri sürülen Uğurlu, 12 Eylül sonrasında başlatılan babalar operasyonunda kaçmayı başaran tek baba olarak anıldı. Gıyabında açılan silah kaçakçılığı davasından beraat etti. Dönemin Gümrük Bakanı Tuncay Mataracı’ya rüşvet vermekten Yüce Divan’da yargılandı ve iki yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Bu davada, emekli jandarma astsubay Harun Gürel’in, İpsala Gümrük Müdürlüğü’ne atanması için Mataracı’ya 10 milyon lira rüşvet vermekle suçlandı. Aynı yıllarda yargılandığı gümrük kaçakçılığı davasından da 15 yıl hapis cezasına mahkum olan Uğurlu, 7.5 yıl hapis yattı.

Ağca bağlantısı
Cezaevinde olduğu sırada Papa suikastı olayında Mehmet Ali Ağca’ya yardım ettiği gerekçesiyle İtalyan yargıçlar tarafından ifadesine başvuruldu. İtalyan savcılara verdiği ifadelerde suçlamayı reddeden Uğurlu, 30 Aralık 1988’de Tekirdağ Cezaevi’nden tahliye oldu. Uğurlu, hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarılana kadar çocukları ve torunlarıyla nakliyecilik işi yapıyordu.

İstanbul’da yedi kilogram kokainle yakalanmasının ardından delil yetersizliği nedeniyle serbest bırakılan ancak daha sonra hakkında çıkarılan tutuklama kararıyla kayıplara karışan Uğurlu, 20 Ekim 1999’da 4 yıllık firardan sonra kızının evinde yakalandı.

Abuzer Uğurlu, 14 Mart 2007’de cezasını tamamlayarak tahliye oldu.

istihbarat.wordpress.com

10 Yanıt to “Abuzer Uğurlu Kimdir ?”

  1. sedat can said

    Abuzer pisliğin tekiymiş. Nasyonal sosyalist Uğur mumcu sosyalistlik yerine şövenistliği geliştirmesine rağmen kendisini şövenistlerden kurtaramadı. Ama tanıdığım ve tanıyacağım en uyuz adam Uğurun abisi Ceyhan Mumcudur sözüm ona sözde avukattır. Kardeşini kimlerin niçin nasıl ödürdüğünü çok iyi bilmesine rağmen hala topu taca atarak olayı PKK yaptı diye çarpıtmaktadır. Uğuru öldürenlerin Ceyhan üzerinde oluşturduğu korkudanmı ne adam çıkıp uyuz uyuz hala kardeşinin gerçek katillerini deşifre etmiyor.

  2. gavatın teki

  3. recep daş said

    büyük baba abimiz

  4. HALİL CAN said

    DUYDUGUMA GÖRE BABA ADAM MIŞ

  5. mustafa said

    kaçakçılık falan yapmış olabilir ama kralın taa kendisi

  6. Uğur Uğurlu said

    Çok baba adamdı. Çok severdi beni.

  7. mahmut küpeli said

    adım mahmut küpeli aslen malatyalıyım bi insanı tanımadan hakında konuşmak bana yakışmaz sizde tanımıyorsanız hakında yorum yapmayın

  8. dsada said

    adam olsa ıyı olurdu.. kacakcı gavvat

  9. Haso said

    Bana bakin.o bilmeyiote konusanlar beyefendiyi tanimiyosunz bir.ikincisi okursaniz turkiyenun gelmis gecmis en buyyk babsidir…. Artis artis.konusanlar aman fazla bos.konusmayin caninizi yakarlar

  10. SERKAN said

    ESKİŞEHİR KAPALI CEZA EVİNDE TANIŞTIM MUHTERREMLE SAYGIYLA ELLERİNDEN ÖPERİM

Yorum bırakın